U-OV

Utrecht

U-OV is de vervoersmaatschappij in de regio Utrecht; een belangrijke taak! Bij de nieuwbouw heeft de architect en de aannemer contact met ons opgenomen voor het plaatsen van diverse deuren in het pand waar de bussen opgeslagen en onderhouden worden.

Met diverse toepassingen op maat was dit een groot, uitdagend project wat wij enorm leuk vinden!

Projectinformatie

Verschillende overheaddeuren

De locatie bevat een open werkplaats waar veel natuurlijk licht naar binnen dient te komen en transparantie van groot belang is. Omdat het een werkplaats betreft en er dus overdag mensen aan het werk zijn, was een goede isolatie ook de wens. De combinatie van deze twee wensen heeft geleid tot het plaatsen van twaalf ALU 60 overheaddeuren.

Niet alle deuren hoefden licht door te laten, daarom zijn er ook drie ISO 40 deuren geplaatst.

Brandveiligheid

Brandveiligheid is in elk bedrijf van groot belang. Vanuit de regelgeving dient dit altijd netjes op orde te zijn. Om ervoor te zorgen dat de brandscheiding goed was hebben onze monteurs brandwerende rolschermen en -roldeuren geplaatst.

Het verschil tussen zo’n rolscherm en roldeur is dat een scherm een wachtende afdichting is die altijd open is en enkel sluit wanneer er brand is. Een roldeur werkt ook als brandscheiding, maar is daarbij ook nog dagelijks te gebruiken als ‘gewone’ roldeur. Deze is dus altijd handmatig te openen en sluiten, maar sluit altijd in geval van brand.

Onze monteurs werken altijd secuur

Er zijn veel deuren geplaatst bij dit project. Elke inbouwsituatie is anders, daarom was een goede werkvoorbereiding en tekenwerk van groot belang. Onze projectleider en tekenaar hebben namelijk per deur de inbouwsituatie bekeken en ervoor gezorgd dat de deur altijd past. Zij gaan er nooit vanuit dat wanneer één deur past, ze allemaal passen. Alles is daarom gecheckt en de deuren pasten allemaal meteen.

Altijd veilig wegrijden

Verder hebben onze monteurs voor U-OV stoplichten geplaatst. Deze worden groen wanneer de deur helemaal geopend is. Zo weten de bestuurders altijd zeker dat ze veilig weg kunnen rijden.

Neem gerust contact op

Heeft u vragen over onze deuren? Neem dan gerust contact op, onze specialisten voorzien u graag van advies. Kijk rustig rond tussen onze diverse deuren en bekijk onze brochures.

Of bent u misschien toch op zoek naar andere deuren zoals bijvoorbeeld snelloopdeuren?

Snel een offerte nodig?

Wij zorgen binnen één werkdag voor een passende offerte

Ons hoge serviceniveau is in het gehele proces te merken

Neem contact op
of bel 088 254 81 20
Storing melden 24/7 bereikbaar