HDW Heinenoord

Staton Heinenoord

Een project waarbij verschillende deuren moesten worden opgeleverd, hierbij was goede communicatie van belang. Tijdens het gehele project was onderling overleg tussen Alpha deuren Zuid-West, de aannemer en de uitvoerder erg belangrijk. Alleen op deze manier konden de juiste deuren worden geleverd op het juiste moment.

De wens van de opdrachtgever en de architect was dat de deuren veel daglicht moesten doorlaten. Daarnaast was het belangrijk dat de deur geen belemmeringen had voor de doorgang.

Bekijk al onze overheaddeuren.

“Verschillende deuren en tussentijdse aanpassingen, mogelijk gemaakt door goed overleg tussen Alpha deuren Zuid-West, de architect en de opdrachtgever.”

Projectinformatie

De uitdaging

In een vroege fase van het project werden de eerste contacten gelegd. Hierbij ging het vooral om kiezen van een type deur met zoveel mogelijk transparantie, zodat er daadwerkelijk veel lichtinval zou zijn. Na een aantal maanden waren de eerste tekeningen van de architect af. Vervolgens was de wens een geïntegreerde loopdeur en zijn de afmetingen bepaald, op basis van de tekeningen.

Uit de ontwerpen bleek dat de deur een vast bovenpaneel moest hebben. Dit moest dezelfde uitvoering zijn als de deuren, om zo nog meer lichtinval te creëeren. Naast deze deuren hebben wij ook nog een aantal snelloopdeuren en brandrolschermen mogen leveren. Deze zijn inpandig toegepast.

De uitvoering

Vanwege het tekenprogramma van de architect zijn de deuren ingetekend met behulp van IFC en DWG. Het gehele project, van het eerste gesprek tot de oplevering, heeft zo’n anderhalf tot twee jaar in beslag genomen. Een enorme klus dus! Om deze reden is het gehele proces in drie bouwdelen doorlopend uitgevoerd. Dankzij vele overleggen was er veel feedback, wat het proces van de uitvoering erg bevorderde. Een prettige samenwerking met een plezierige opdrachtgever.

Op zoek naar andere industriedeuren? Bekijk ons assortiment! Wij bieden bijvoorbeeld ook snelloopdeuren.

Snel een offerte nodig?

Wij zorgen binnen één werkdag voor een passende offerte

Ons hoge serviceniveau is in het gehele proces te merken

Neem contact op
of bel 088 254 81 20
Storing melden 24/7 bereikbaar