Bekijk onze brochure

en maak de passende keuze

Wij snappen dat het lastig is om een keuze te maken tussen de soorten overheaddeuren die wij bieden. Bekijk voor de belangrijkste verschillen alvast onze brochure. Neem gerust contact op, wij kijken graag samen met u welke deur het best bij uw situatie past!

 • ISO 40/60 mm
 • ISO 80 mm
 • ALU 40/60 mm
 • Panorama 40/60 mm
Overheaddeuren - brochure download
Download brochure
Overheaddeuren - Over

Over Alpha deuren Zuid-West

Een goed geoliede organisatie

Wij werken volgens een paar idealen. Allereerst staat bij ons veiligheid en zekerheid bovenaan. Daarbij staat de klant altijd op plek 1. Hiermee bedoelen we dan ook écht elke klant. Kleine en grote diensten, bij ons kunt u terecht. Tenslotte houden wij van korte lijnen in de communicatie.

 • Veiligheid en zekerheid
 • Klant op de eerste plek
 • Geen gedoe
Neem contact op
of bel 088 254 81 20

Voordelen van overheaddeuren

Isolatie, geluiddempend en weerbestendig

Onze overheaddeuren zijn er in diverse paneeldiktes, met diverse isolatiewaarden. Wanneer extra goed geïsoleerde deuren van belang zijn, zal er controle gedaan worden met een opname met infrarood. Zo worden geplaatste deuren gecontroleerd op plekken waar er misschien energieverlies op kan treden. Daarnaast zijn de deuren enorm weerbestendig. Met onze deuren kunt u zeker zijn van een constante temperatuur in uw hal.

De constante temperatuur komt mede door de aansluiting tussen de panelen. Bij de ISO deuren zorgt de compriband hiervoor. Dit is een rubber koord van schuim dat tussen de panelen geplaatst wordt. De binnenplaat van de deur staat niet in contact met de buitenplaat, hierdoor ontstaat er een goede isolatie.

De aansluiting van de secties bij de ALU en Panorama overheaddeuren bestaat uit een EPDM afdichtingcsrubber. Ook deze zorgt ervoor dat de deuren wind- en waterdicht zijn.

Flexibele vormgeving van overheaddeuren

Een ander groot voordeel van deze deuren is de flexibele toepassing met vele mogelijkheden. Van kleuren, structuren, ramen en vlakverdelingen. Daarbij kunt u de deur elektrisch of handbediend laten plaatsen. De deuren voldoen aan al uw wensen.

Keuze voor een loopdeur

U kunt ook kiezen voor een deur met loopdeur. Hierin zijn drie mogelijkheden. Als eerst kunt u ervoor kiezen om de loopdeur voor personen in de deur voor goederen te plaatsen. Dit is echter niet de meest veilige optie omdat vervoer en personen nu dezelfde route nemen. Bovendien zijn er dan grenzen in breedte en hoogte. Ook kan het dan zijn dat de loopdeur niet voldoet aan de actuele wet- en regelgeving als deur om te vluchten.

Als tweede kunt u kiezen voor losse deuren voor personen en goederen maar wel in dezelfde dagopening. Dit is al wat veiliger want personen en vervoersmiddelen kruisen elkaar niet.

Wij adviseren echter altijd de derde optie. In deze optie zijn deuren voor personen en goederen geheel van elkaar gescheiden. Dat wil zeggen, een loopdeur in de gevel, los van de overheaddeur. Deze scheiding bevordert de veiligheid, het gemak voor gebruik en de vastheid van de deur.

Overheaddeuren - voordelen

Natuurlijk is het belangrijk dat u de juiste deur kiest. Wij bieden deuren die naar binnen of buiten open gaan. Daarbij kunt u ook kiezen of ze naar links of rechts open gaan. Ook heeft u weer vele keuzes op het gebied van loopdeuren. Lees rustig onze brochure door, hierin staat alles goed uitgelegd.

Gecertificeerde veiligheid

Er worden constant intensieve testen gedaan met onze overheaddeuren. Dit zorgt ervoor dat de duurzaamheid van onze deuren optimaal is. Tijdens deze testen gaan modellen 33.000 open en dicht. Modellen worden dan door de experts beoordeeld.

Deze constante zorg voor kwaliteit en veiligheid werpt zijn vruchten af. Onze deuren en al hun fysieke kenmerken voldoen aan de norm EN 13241 en hebben een integrale TÜV Nord toelating.

Hierbij hebben wij deuren met mechanische beveiligingen en elektronische beveiligingen.

Mechanische beveiligingen

Allereerst zijn al onze overheaddeuren voorzien van veerbreukbeveiliging. Deze zorgt ervoor dat de deur nooit een ongecontroleerde valbeweging maakt. Voor sommige deuren is een kabelbreukbeveiliging nodig. Ook deze zorgt ervoor dat een ongecontroleerde sluitbeweging voorkomen wordt.

De laatste mechanische beveiliging is de optilbeveiliging. Een overheaddeur is opgehangen aan flexibele kabels. Hierdoor is een niet-vergrendelde deur op te tillen. De optilbeveiliging zorgt ervoor dat dit niet meer mogelijk is. Dit maakt sectionaaldeuren minder inbraakgevoelig.

Elektronische beveiligingen

Onze slappe kabelbeveiliging is een voorbeeld van een elektronische beveiliging. Deze schakelt de motor direct uit als een van de hefkabels breekt of slap gaat hangen.

Om mens, product en goederen te beschermen, is er de onderloopbeveiliging. Deze zit in het rubber van de overheaddeur. Wordt het signaaloverdracht onderbroken, dan stopt de deur en keert deze terug. De maximale contactdruk met het rubber bedraagt 40 kg. Zijn er producten die deze druk niet kunnen verdragen, kies dan voor de voorlopende onderloopbeveiliging. Deze loopt 8 cm voor op de deur.

Een elektronische beveiliging die hetzelfde voorkomt als de onderloopbeveiliging is de stationaire fotocelbeveiliging. Deze wordt aan de link- en rechterkant van de deur bevestigd. Het ene onderdeel stuurt een straal naar het andere onderdeel van de beveiliging. Wordt deze straal onderbroken, dan wordt er een signaal gegegeven aan de motor om te stoppen.

Overheaddeuren - voordelen

Veerloze overheaddeur; iets voor u?

U kunt ook voor onze veerloze overheaddeuren gaan. Deze brengen extra voordelen met zich mee. Deze zijn namelijk makkelijker te monteren door het ontbreken van de veren. Ook is onderhoud aan de veren dan niet nodig. Hierdoor is er minder belasting van de monteurs én minder onderhoudskosten. Ook de snelheid van de deuren is mogelijk hoger met FU motor.

In bepaalde situaties is het voordeliger om voor een veerloze overheaddeur te gaan. Wij sommen ze graag voor u op:

 • Bij hoge gebruiksfrequentie
 • In een corrosie-gevoelige omgeving
 • Als een verhoogde heffing wenselijk is

Elke deur is maatwerk

Alpha deuren Zuid-West levert producten die uw problemen oplossen. In elke situatie waarin isolatie, licht, snelheid en/of frequentie van gebruik belangrijk zijn, bieden wij voor u de passende deur. Omdat elke deur maatwerk is kunnen uw wensen geheel vervuld worden.

Onze diensten zijn enorm breed. Wij ontwikkelen en produceren de deuren. Maar het belangrijkste voor u is dat wij ontzorgen op het gebied van logistiek, montage en service. Bekijk de opties in overheaddeuren!

Vele mogelijke toepassingen

De overheaddeuren van Alpha deuren Zuid-West zijn op veel plekken en in veel situaties toe te passen. Bijvoorbeeld bij bedrijfshallen, autowasstraten, showrooms, autogarages en spoeddiensten!

Overheaddeuren - veerloos

Niet alleen voor overheaddeuren

Alpha deuren Zuid-West biedt ontzettend veel diverse industriedeuren. Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze snelloopdeuren.

Daarbij bieden wij ook de passende laad- en lossystemen en service en onderhoud voor uw persoonlijke situatie! Bekijk hieronderde mogelijkheden voor onze onderhoudspakketten.

Diverse onderhoudspakketten

24/7 beschikbaar voor spoedgevallen

Bronzen pakket

Prijs op aanvraag
 • 1-malig onderhoud uitgevoerd door VCA* gecertificeerde monteurs
 • Merkonafhankelijk
 • Binnen 1 werkdag contact per mail
Meer informatie

Zilveren pakket

Vast tarief per deur
 • Jaarlijkse onderhoudsinspectie en keuring uitgevoerd door VCA* gecertificeerde monteurs
 • Extra jaar volledige garantie (bij nieuwe deuren)
 • 24/7 service
 • Responstijd op maat
 • 5 jaar prijsvast
 • Voorrang bij storingen
 • Arbeidskosten en kleine reparaties tijdens onderhoud zijn inclusief 6 maanden garantie op vervangen onderdelen
 • Inclusief keuringsrapport
 • Deur wordt voorzien van een keuringssticker
 • Voor iedere deur wordt er door Alpha deuren Zuid-West een digitale-historie opgebouwd
 • Merkonafhankelijk
 • Gratis toegang tot telefonische probleemoplossing
Meer informatie
meest gekozen

Gouden pakket

Vast tarief per deur
 • 2x per jaar onderhoudsinspectie en keuring uitgevoerd door VCA* gecertificeerde monteurs
 • Extra jaar volledige garantie (bij nieuwe deuren)
 • 24/7 service
 • Responstijd op maat
 • 5 jaar prijsvast
 • Voorrang bij storingen
 • Arbeidskosten en kleine reparaties tijdens onderhoud zijn inclusief 6 maanden garantie op vervangen onderdelen
 • Inclusief keuringsrapport
 • Deur wordt voorzien van een keuringssticker
 • Voor iedere deur wordt er door Alpha deuren Zuid-West een digitale-historie opgebouwd
 • Merkonafhankelijk
 • Gratis toegang tot telefonische probleemoplossing
 • 10% korting op onderdelen
Meer informatie

Snel een offerte nodig?

Wij zorgen binnen één werkdag voor een passende offerte

Ons hoge serviceniveau is in het gehele proces te merken

Neem contact op
of bel 088 254 81 20

Veelgestelde vragen

Wat zijn overheaddeuren?
Een overheaddeur, ook wel sectionaaldeur genoemd, is in de basis een deur die is opgebouwd uit brede secties om zo een grote(re) toegang tot een gebouw te verschaffen.
Wat kost een overhead deur?
De prijzen voor de deuren zijn enorm verschillend. Alpha deuren Zuid-West biedt diverse type deuren. Daarbij zorgen wij er altijd voor dat de deuren op maat gemaakt worden. Dit maakt het lastig om een prijs te geven. Neem gerust contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan!
Hoe breed is een overheaddeur?
Al onze deuren worden op maat gemaakt, er zijn dus geen standaard afmetingen. Wel zijn er minimale en maximale afmetingen. Bekijk hiervoor de brochure van het specifieke product.
Wat is het verschil tussen een ALU en een Panoramadeur?
Een ALU-deur is uitgevoerd met dubbelwandig acrylaat of 4 mm enkelwandig hardglas (alleen mogelijk bij de ALU 40 en niet bij de ALU 60). De panelen zijn ingedeeld met verticale tussenstijlen waarbij het aantal velden afhankelijk is van de dagbreedte. Een Panoramadeur is uitgevoerd met vast optical acrylaat, waarbij het acrylaat dikker is en hierdoor uitgevoerd kan worden zonder verticale tussenstijlen tot een maximale dagbreedte van 4000 mm.
Wat is de levertijd?
Dit is per product verschillend. Wij adviseren u om dit voor de desbetreffende offerte bij ons op te vragen. Uiteraard proberen wij samen met u een passende planning te maken.
Controleren jullie ook de staaltekeningen?
Ja, onze werkvoorbereiders en tekenaar controleren de tekeningen en geven eventuele aanpassingen aan (dit kunnen wij in DWG en BIM).
Kunt u mij inbouwtekeningen verstrekken?
Ja, zodra wij een opdracht hebben ontvangen, kunnen wij u (inbouw)tekeningen verstrekken (in PDF, DWG).
Hoeveel standaard kleuren hebben jullie?
Dit is product afhankelijk, zo heeft de ISO-40 overheaddeur bijvoorbeeld 17 standaardkleuren.
Doen jullie ook onderhoud aan overheaddeuren?
Ja, wij doen onderhoud aan alle merken overheaddeueren.
Komen jullie de overheaddeuren ook inmeten?
Als de planning het toelaat komen wij de overheaddeuren op locatie op uw situatie inmeten.
Storing melden 24/7 bereikbaar