Brandwerend rolscherm EW 60 min / EW 90 min

Bent u op zoek naar brandwerende rolschermen die alleen sluiten bij melding van brand? Dan zijn onze schermen perfect voor u. Deze rolschermen zijn namelijk niet voor regelmatig gebruik. Het is een wachtend scherm dat alleen bij melding van brand sluit. Het scherm van Alpha deuren Zuid-West vindt u vaak terug in ziekenhuizen, instellingen van de overheid, winkelcentra en diverse industriële toepassingen. Hij is dus overal op zijn plek!

Omdat Alpha deuren Zuid-West uw veiligheid ontzettend belangrijk vind, bezitten al onze brandwerende deuren en schermen over Efectis certificeringen en een CE-markering. Op basis van de afmetingen kan hij brand 60 minuten tot 90 minuten vertragen. Wij tekenen uw schermen in op maat met BIM (Revit/IFC) en AutoCad. Zodat uw schermen perfect in de openingen passen.

Heeft u behoefte aan een vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op!

Vrijblijvende prijsopgave
of vul onze keuzehulp in
Brandwerend rolscherm - intro

Meer informatie

Hoogwaardige kwaliteit, scherp geprijsd

Productkenmerken

  • Classificatie EW: Vlamdichtheid met beperkte warmtestraling
  • Vertraging van brand tot 90 min. (op basis van afmeting)
  • Wachtende branddeur die sluit bij melding van brand en uitval van stroom
  • Weinig inbouwruimte
  • Voordeligste oplossing
  • Geschikt voor binnen - binnen toepassing
Brandwerend rolscherm - Meer informatie
Download brochure

Meer informatie over brandwerende rolschermen

Materiaal en vormgeving

Onze brandwerende rolschermen zijn gemaakt van grijze doeken. Deze doeken zijn gemaakt van onbrandbaar textiel. Dit textiel zorgt ervoor dat het scherm zelf geen vlam vat. Hierdoor zal de brand niet overslaan naar aanliggende ruimtes.

De zijgeleiding van de schermen zijn voorzien van materiaal dat bij hitte opzwelt. Een groot voordeel is dat het uitermate geschikt is voor situaties met beperkte inbouwruimte. Hierdoor verliest u weinig marge in uw ruimte. Daarbij kunnen alle stalen onderdelen uitgevoerd worden in een RAL-kleur naar keuze.

Veiligheid van een brandwerend rolscherm

Voor al onze brandwerende deuren geldt dat u kunt kiezen voor een noodstroomaccu. Deze accu zorgt ervoor dat het scherm nog geopend kan worden bij uitval van stroom. Daarbij is uw scherm altijd voorzien van een failsafe. Deze zorgt ervoor dat de deur altijd gecontroleerd sluit wanneer de spanning wegvalt. Wanneer er dan brand is en er vindt een storing plaats is het scherm toch altijd gesloten. Zo werkt uw scherm sowieso en heeft u 60 of 90 min. brandwerendheid.

Brandwerend rolscherm - informatie rolschermen

Bedieningsvormen

Bij brandmelding krijgt de stuurkast een signaal zodat de deur meteen sluit. Dit signaal wordt gegeven door een brandmeldinstallatie (door derden geplaatst). In een stand-alone situatie wordt dit signaal gegeven door een rookmelder die direct aan het scherm is gekoppeld.

Wij bieden u diverse mogelijkheden bij het plaatsen van de schermen. Misschien vindt u het moeilijk om hier een keuze in te maken. Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies over brandwerende rolschermen!

Bekijk ook eens een van onze andere brandwerende industriedeuren. Zoals onze brandwerende roldeuren, brandwerende sectionaaldeuren of brandwerende schuifdeuren.

Ook voor andere industriedeuren bent u bij ons aan het juiste adres. Bekijk ook eens onze overheaddeuren of onze snelloopdeuren.

Snel een offerte nodig?

Wij zorgen binnen één werkdag voor een passende offerte

Ons hoge serviceniveau is in het gehele proces te merken

Neem contact op
of bel 088 254 81 20
Storing melden 24/7 bereikbaar