Brandwerend rolscherm EW 60 min / EW 90 min

Bent u op zoek naar brandwerende rolschermen die alleen sluiten bij brandmelding? Dan zijn onze schermen perfect voor u. Deze rolschermen zijn namelijk niet voor regelmatig gebruik. Het is een wachtend scherm dat alleen bij melding van brand sluit. Het scherm van Alpha deuren Zuid-West vindt u vaak terug in ziekenhuizen, overheidsinstellingen, winkelcentra en diverse industriële toepassingen. Hij is dus overal op zijn plek!

Omdat Alpha deuren Zuid-West uw veiligheid ontzettend belangrijk vind, bezitten al onze brandwerende deuren en schermen over Efectis certificeringen en een CE-markering. Afhankelijk van de afmetingen kan hij 60 tot 90 minuten de brand vertragen. Wij tekenen uw schermen in op maat met BIM (Revit/IFC) en AutoCad. Zodat uw schermen perfect in de openingen passen.

Heeft u behoefte aan een vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op!

Vrijblijvende prijsopgave
of bel 088 254 81 20
Brandwerend rolscherm - alpha deuren zuid-west

Meer informatie

Hoogwaardige kwaliteit, scherp geprijsd

Productkenmerken

  • Classificatie EW
  • Brandvertraging tot 90 minuten (afhankelijk van afmeting)
  • Wachtende branddeur die sluit bij brandmelding en stroomuitval
  • Weinig inbouwruimte
  • Voordeligste oplossing
  • Geschikt voor binnen - binnen toepassing
Brandwerend rolscherm - alpha deuren zuid-west
Download brochure

Meer informatie over brandwerende rolschermen

Materiaal en vormgeving

Onze brandwerende rolschermen zijn gemaakt van grijze doeken. Deze doeken zijn gemaakt van onbrandbaar textiel. Dit textiel zorgt ervoor dat het scherm zelf geen vlam vat. Hierdoor zal de brand niet overslaan naar aanliggende ruimtes.

De zijgeleiding van de schermen zijn voorzien van bij hitte opzwellend materiaal. Een groot voordeel is dat het maar een beperkte inbouwplaats nodig heeft. Zo verliest u weinig marge in uw ruimte. Bovendien kunnen alle stalen onderdelen uitgevoerd worden in een RAL-kleur naar keuze.

Veiligheid van een brandwerend rolscherm

Voor al onze brandwerende deuren geldt dat u kunt kiezen voor een noodstroomaccu. De noodstroomaccu zorgt ervoor dat het scherm nog geopend kan worden bij stroomuitval. Daarbij is uw scherm altijd voorzien van een failsafe. Deze zorgt ervoor dat de deur altijd gecontroleerd sluit wanneer de spanning wegvalt. Wanneer er dan brand is en er vindt een storing plaats is het scherm toch altijd gesloten. Zo werkt uw scherm sowieso en heeft u 60 minuten brandwerendheid of 90 minuten brandwerendheid.

Brandwerend rolscherm - alpha deuren zuid-west

Bedieningsvormen

Bij brandmelding krijgt de stuurkast een signaal zodat de deur meteen sluit. Dit signaal wordt gegeven door een brandmeldinstallatie (door derden geplaatst). In een stand-alone situatie wordt dit signaal gegeven door een rookmelder die direct aan het scherm is gekoppeld.

Wij bieden u verschillende keuzemogelijkheden bij het plaatsen van de schermen. Misschien vindt u het moeilijk om hier een keuze in te maken. Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies over brandwerende rolschermen!

Bekijk ook eens onze brandwerende roldeuren, brandwerende overheaddeuren of brandwerende schuifdeuren.

Neem contact op
of bel 088 254 81 20

Snel een offerte nodig?

Wij zorgen binnen één werkdag voor een passende offerte

Ons hoge serviceniveau is in het gehele proces te merken

Neem contact op
of bel 088 254 81 20
Storing melden 24/7 bereikbaar